Rendszer frissítés, számítógép gyorsítás

 

Önnek is elege van már a hosszú percekig betöltő Windows-ból és a lassan induló szoftverekből?

A problémát nem feltétlenül egy vírus vagy meghibásodás okozhatja, de sokszor még számítógépe kora se feltételezi a rendszer lassúságát. Ennek valódi oka nagy valószínűséggel lehet az, hogy rendszere egy általános merevlemezről, azaz HDD-ről fut, vagy kevés a memória a számítógépében. Az  SSD sokkal gyorsabb olvasási sebességet és megbízhatóbb működést kínál, mint a hétköznapi merevlemezek. A memória bővítéssel pedig a futó programok számát is növelni lehet. Előfordul, hogy manapság már a 4 – 8GB memória méret is kevésnek tűnik a napi használat során, főleg ha nem csak irodai szoftvereket futtatna a gépén (pld.: grafikai, tervező programok).

Alapból nem csak a Windows betöltéséről van szó. Bármilyen szoftvert, játékot futtat SSD-vel, a megszokott betöltési idő töredékét kell kivárnia.

A HDD merevlemezek mechanikus olvasófejjel vannak ellátva, melyek amellett, hogy fizikai határaik vannak, mozgó alkatrészeikből kifolyólag a meghibásodásra is sokkal fogékonyabbak. Ezzel szemben egy SSD, azaz szilárdtest meghajtó (Solid State Drive), nevéből is eredően egységes szerkezet, mely az adatokat integrált memóriaelemeken, vagyis cellákban tárolja, így azonnali beolvasást tesz lehetővé.

Ha radikálisan felgyorsítaná számítógépét, de nem szeretné újra telepíteni az operációs rendszert minden kiegészítőjével együtt, nem kell aggódnia, van megoldás a problémára!

Mit tartalmaz a hardveres és szoftveres frissítés:

  • RAM (memória modul) bővítés
  • Egyéb eszközök cseréje (HDD meghajtó SSD-re, processzor, VGA)
  • Driverek ellenőrzése, naprakészzé tétele a legújabb elérhető verzióra
  • Szükség esetén az operációs rendszer frissítése

A szolgáltatás díjazásáról itt tájékozódhat.