Hardveres és szoftveres karbantartás

 

Szoftveres karbantartásra lehet szüksége, ha nem túl régen volt telepítve a gépe, mégis rendellenes működést tapasztal. Ebben az esetben a megfelelő karbantartó szoftverekkel átnézzük a számítógépét, javítjuk az esetleges hibákat (zavaró hibaüzenetek megszüntetése, kéretlen programok eltávolítása, töredezettségmentesítés stb.) ezáltal igyekszünk gyorsítani a gép működését, visszaállítani az eredeti telepítés utáni állapotot. Sok esetben a számítógép lassúságát helytelenül beállított-, vagy feleslegesen telepített programok okozzák. Ezen alkalmazások megfelelő konfigurálása, vagy a szükségtelenek eltávolítása nagyban elősegítheti a helyes és gyors működést.

A hardveres karbantartást mindenképp érdemes számítógép szerelőre bízni. Ilyenkor a gép tisztítása pld. hűtőventillátorok, hűtőbordák portalanítása, processzor hővezető pasztájának újrakenése történik meg.
Javasolt fél évente – évente a gépet alávetni ennek a folyamatnak. Ezzel a minimális karbantartási eljárással sok bosszúságtól szabadulhat meg, és megelőzi a számítógép alkatrészeinek károsodását.

Mit tartalmaz egy számítógép karbantartása:

  • A számítógép átvizsgálása, javaslattétel a szükséges karbantartásokra,
  • Szükség esetén víruskeresés, biztonsági beállítások ellenőrzése,
  • Futó programok optimalizálása,
  • Igény esetén számítógép bővítés, a szükséges hardverekkel (pl. HDD, SSD, RAM, stb.)
  • Portalanítás, a számítógép tisztítása

A szolgáltatás díjazásáról itt tájékozódhat.